dinsdag 20 oktober 2020

Vooruitlopen

 De eerste ochtend met een geheel wit weiland achter de tuin. De eerste serieuze nachtvorst. Geen ontkennen meer aan. Niet dat ik de komst van de winter probeerde te ontkennen maar voor hen die hun kop wel in het zand probeerden te steken, is dat wederom zinloos gebleken. Het zou vannacht de 0º aangetikt hebben, maar zoals wel vaker is gebleken, mag je hier bij de waarden die Weeronline.nl geeft wel wat graden optellen, vooral als dat in neerwaartse richting is. Die 0º was er al om elf uur toen ik met een stel dames voor hun nachtrondje ging en het koudste moment is pas ergens tussen 4 en 6 in de ochtend.
 
 Vandaag de laatste paprika's, pepers en (groene) tomaten plukken en de planten verwijderen. Einde tuinseizoen 2020. De aardbeienplantjes staan nog fier overend. Doet me deugt. Mag ook wel bij een winterhardheid van -25º, maar toch. Het zijn van die kleine succesjes die goed doen. Kleine moeite, groot(s) resultaat. Ergens, nog wel ver weg maar al vaag voelbaar kriebelt tuinseizoen 2021 al.
 
 Misschien de eerste aalbessen, meer dan één kruisbes en natuurlijk de aardbeien. Dan de kas, maar dat is in feite 'hors categorie', en de andere rondzwevende plannen. Maar nu eerst de realiteit. De aankomende winterperiode en de daarvoor nog noodzakelijke voorbereidingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten