zaterdag 3 oktober 2020

Ontsnapping

 Na dierenarts, lunch en bos The Room 3 ingedoken om te ontdekken hoe dat met die extra's in elkaar zit. Spel diverse keren opnw begonnen, wat achteraf gezien niet had gehoeven (!!), en gaandeweg begrepen, dat je eerst linea recta voor het behalen van de eindstreep gaat, wat ik in eerste instantie dus ook gedaan had en vervolgens in een soort 'kijken of we niks vergeten hebben' (voor je de deur van het vakantiehuis definitief achter je dicht trekt) de boel nog een keer naloopt. Extra's onderweg meenemen heeft geen nut. Je verliest ze weer gaande het spel.

 Itt het enigszins sturende karakter in het eerste deel van het spel ging het in het tweede gedeelte aardig lukraak van de ene naar de andere kamer. En ipv oog voor afwijkingen in technische precisie van details moest je nu ook ineens aandacht hebben voor zoiets als loszittende stenen in een muur. Omschakelen kortom. Het duurde ff voordat ik doorhad, dat het aantal gevonden munten, die dan weer in een waarzegautomaat moesten worden gestopt, je houvast was mbt de volledigheid van de gevonden extra's.

 Heb je eindelijk alles bij elkaar, moet je het laatste deel van het spel herhalen voor ieder alternatief einde. Visueel is de meest rechttoe-rechtaan oplossing het aantrekkelijkst. 'Escape' is qua eind het meest bevredigend. 'Release de cliffhanger en 'Lost' heb ik maar laten zitten. Dat was dat. Nu mag ik me afvragen of ik een vierde deel een nwe mini waard vindt. Volgens mij bestaat er ook een Pc versie van het spel, dat biedt een goedkoper perspectief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten