donderdag 29 oktober 2020

Nice

 Het was voorspelbaar. Een tweede onthoofding in korte tijd. Nu niet voor persoonlijk leed een stap terug doen, maar een schep op de woorden en maatregelen na de onthoofding van de leraar in Parijs. Het wordt hier en daar gesuggereerd, maar of de guillotine nou het middel is, weet ik niet. Het treft maar één persoon en het afschrikkende effect ebt snel weg. Veel effectiever lijkt me het idee, om de hele familie-, vrienden- en kennissenkring op te pakken, paspoorten cq nationaliteit ontnemen en het land uit mieteren.

 Het wordt tijd voor consequenties die het individu overstijgen. Dat iets van een besef van groepsverantwoordelijkheid doordringt waar nu enkel en alleen steeds weer stilzwijgende goedkeuring is te vinden. Nee, niet iedere moslim hakt hoofden af, maar zij die het openlijk afkeuren moet je met een vergrootglas zoeken.

 Het zou best eens een kantelmoment kunnen zijn. Houdt Frankrijk zijn poot niet stijf en laat drastische maatregelen achterwege, dan kun je je, als je nu een jaar of twintig bent beter verdiepen in de Islam ivm de toekomstige verplichte islamitisering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten