woensdag 14 oktober 2020

Ombuigen

 Het mid-maand blogdipje? De woorden nemen het ervan en zijn nauwelijks vooruit te branden. Daarbij vanochtend de rust niet. Honden vrijgelaten en met slechts twee van de drie teruggekomen. In feite met drie maar net op het laatste stuk in de tuin was Mopke ineens verdwenen en laat zich al ruim een half uur niet zien ondanks geroep en gefluit. Er moet iets interessanter zijn dan haar goed gevulde ochtendvoerbak.

 Gelijktijdige afwezigheid van Sissi doet de ergste fantasieën een kans geven. Het kost moeite die enigszins onder controle te houden en te voorkomen dat ik mezelf gek maak. Wat, zoals al gezegd, de rust niet ten goede komt. Zonde want het beloofd een prachtige dag te worden. Kwik nog maar net boven het vriespunt en zo'n staalkoude oranje zonsopgang aan een verder wolkenloze hemel.

 Na deze koffie maar weer jas en laaarzen aantrekken en zien, dat ik de dame vind en ev. kan zien wat haar reden is om niet naar mij te luisteren. Een dag als deze moet je naar je hand zetten en niet met je op de loop laten gaan. De tuin, de tuin, ja de tuin. Zien of de nattigheid al hanteerbaar is en anders maar gewoon wat anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten