vrijdag 9 oktober 2020

Ochtendruis

 Geen samen uit, samen thuis vandaag. Net de laatste twee dames binnenboord gehaald. Dat gaat dan weliswaar probleemloos maar het is niet zoals het zou moeten. Ik gun ze hun anderhalf uur vrijheid (en mezelf de koffie) maar ze waren al vrij vanochtend en dat zou ik graag beloond willen zien met iets meer volgzaamheid. Peuter hen dat maar 'ns aan hun kop.

 Laat vandaag. Grijs en grauw weer geeft niet veel licht in de slaapkamer met een diep-winterse slaapduur tot gevolg. Geen frisse ochtendzon die je het bed uit kietelt. Meer iets van 'Acht uur? Kan niet. Ik draai me nog een keer om.'. Maar je weet beter, dus je ligt niet meer lekker en besluit alsnog toch maar al aan de dag te beginnen.

 Op de automatische piloot tot aan de poort naar de tuin en gooit die open zonder de dames aan de lijn te hebben. Drie wervelwinden stuiven er luid blaffend vandoor. Rust! Voor ik de tuin uit ben hebben de honden al een paar rondjes over akkerland, weiden en maisvelden getrokken. Een van de naaste buren bleek bezig met grasmaaien voor z'n schapen. Beste man schrok wel ff van de hondenbende. Met Bobby iets op de achtergrond toch vier lawaaimakende beesten die in volle vaart op je af komen. Hij was niet blij. Meer dan dreigen of hun presentie demonstreren doen de honden niet. Maar zoals iedereen hier in het dorp hebben ze allemaal wel een of meerdere honden maar schijten in hun broek voor een viervoeter van een ander.

 Laatst voor het eerst iemand meegemaakt, die de honden uitnodigend tegemoet probeerde te treden. Dat zijn de honden absoluut niet gewend. De buurman werd al gauw met rust gelaten omdat ik doorliep en mij volgen weegt dan net iets zwaarder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten