woensdag 7 oktober 2020

Sneldienst

 Maandag besteld. Gisteren een telefoontje met de vrg of het oké was als het spul deze week al zou worden verzonden. Rare vrg, niet dan? En vandaag geleverd toen we net terug waren uit Médias. Had ik de aardbeien nog mis kunnen lopen ook. Mooi verpakt. Mariana had van de koerier begrepen dat het pakket 110 kg zou wegen. Ik kon me daar weinig bij voorstellen. Bleek ook nergens op te slaan. 

 Het spul moet morgen overleven en dat zal het wel, want het was behalve mooi ook zeer functioneel verpakt in plastic, dat het vocht vasthoudt. Morgen schijnt het de hele dag te plenzen (ff checken ...). Weeronline blijft erbij, heeft de water hoeveelheid zelfs opgeschroeft van 20 naar 27 mm. Een 5 geven ze de dag. Zo'n laag cijfer heb ik nog niet gezien sinds ze met die cijferaanduiding voor het weer zijn begonnen. De tuin kan ik dus voorlopig vergeten. Daar stroomt het water nog van vorige week. Het planten van de aardbeien zal nog wel lukken maar spitten en zo zal een plakkerige toestand zijn.

 Vandaag de koemest netjes verdeeld over het perceel. Er ligt nu een laag mest van globaal 5-6 cm over het hele perceel. Hoe zouden de aardbeienplanten het vinden om met de nek in de koemest te staan? De wortels gaan gewoon de grond in, daar verwacht ik geen onverwachtse toestanden. Het is geen verse mest, dus zou het geen probleem moeten zijn. Maar ja, hoevaak heb ik zo aardbeien geplant? Nou, nooit. Dus maar mooi afwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten