woensdag 14 oktober 2020

Badwater

 De avond schiet voorbij. Net een uur in bad gelegen. Mens, wat was ik daar aan toe. Na een paar dagen klooien met een washandje werd het tijd voor het ruime sop. Mariana mag door onvoorziene omstandigheden, maar dat is een verhaal apart, niet in bad. En dat terwijl ze dat normaalgesproken stug iedere avond doet als water en electra meewerken. Geen uur, maar wel een bad. Dan vind ik wat later een al voorgevuld bad en als het niet direct uren later is, omdat Mariana vroeger het bed in duikt dan normaal en ik later, is het badwater nog van een temperatuur, dat ik mijn zenuwen voel terugtrekken in een reflex om verbranding te voorkomen.

 Heb ik geen zin in badderen, in deze ben ik minder consequent dan Mariana (uitzondering?), of is het water te ver afgekoeld of dusdanig vuil, dat ik vrees er vuiler uit te komen dan ik erin zal gaan, dan laat ik het water gewoon weglopen. De onuitgesproken afspraak is dus dat zij het bad laat vollopen en ik het later op de avond laat leeglopen.

 Tegen middernacht heb ik weinig zin om het bad vol te laten lopen. Dat is de afgelopen dagen wel gebleken. Voordat het bad voldoende gevuld is, kan ik allang in dromeland vertoeven. Ook een douche is het niet. Dat is meer iets voor de ochtend maar dan wel ergens tussen negen en tien en niet bij zevenen zoals vanochtend. Het luistert allemaal tamelijk nauw. Kortom, vanavond alerter dan normaal, eerder richting de badkamer getogen en heerlijk liggen weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten