dinsdag 20 oktober 2020

Selectiviteit

 In feite snap ik een hoop niet van wat speelt in de wereld. Dat een tijdje geleden in de USA, naar later bleek een druggebruikende draaideurcrimineel door een wat overijverige politieagent het leven werd uitgedrukt, heeft een storm van protesten tot gevolgd gehad, die nog steeds nadreunen en waaruit de huidige modetermen 'diversiteit' en 'inclusiviteit' zijn voortgekomen naast een hoop geweld, plunderingen en ongenuaceerde meningsvorming (oa) over racisme. Ook in Nederland!

 Nu is onlangs een Franse leraar op straat onthoofd door een 'Allah Akbar' roepend persoon, omdat hij wat Islamonwelgevallige plaatjes heeft besproken in z'n klas en behalve een wat laffe vertoning met #JeSuisEnseignant in navolging van het net zo laffe en zwakke protest na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo zijn ze inmiddels links en rechts in de media de boel alweer aan het downplayen ipv woedende betogingen à la BLM voor iets veel verder van huis! Geen moskeeën die geplunderd worden. Geen veldslagen in geïslamitiseerde wijken. Geen heftige veroordelingen vanuit de politiek noch vanuit de islamitische gemeenschap.
 
 Een hoop gezeur over de vrijheid van menigsuiting en de tegenwoordige toevoeging, dat je niet mag kwetsen. Bullshit van de bovenste plank. Er is altijd wel iemand of een instantie die zich gekwetst voelt.  Ik hoorde vandaag nog iemand zeggen: "Vrijheid van meningsuiting is absoluut". En dat klopt anders is het geen vrijheid van meningsuiting meer maar zelfcensuur. Als je iemand doelbewust loopt te kwetsen is dat niet erg netjes, maar het zijn woorden gvd geen stokslagen of hakmessen. De grens is geweld en die is dus voor de zoveelste keer vanuit de islamitische hoek overschreden en blijkbaar schijt men in de broek om dat onomwonden helder te benoemen op een paar enkelingen na. Dat is niet zoals het zou moeten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten