woensdag 14 oktober 2020

Realiteitszin

 Tijd verdaan? Dat is een vrg die zich opdringt zo in de aanloop naar de winter. Had ik meer moeten doen? Meer had natuurlijk altijd gekund, maar zou het de dringerigheid van de aanloop naar de winter hebben voorkomen? Als je alles vooraf weet .... dan kon je vroeger al voor een dubbeltje de wereld rond. Dat zal nu wel een euro zijn, maar toch.
 
 Ik kan terugblikkend op de zomerperiode met gemaak een berg kritiek over mezelf heen kieperen, maar ergens voelt dat onterecht aan en dat heb ik de laatste jaren niet zo vaak gehad. Ik moet dan ook om te beginnen trouw aan mijn basis blijven. Het streven is tenslotte om te doen wat gedaan moet worden zonder de leuke dingen te verdringen noch in de stress te schieten. Geen gesloof van zeven uur in de ochtend tot ver in de avond om de eeuwig aankoekende verplichtingen terug te dringen. Niet het "Straks als alles gedaan is ....". En het kan natuurlijk altijd beter maar volgens mij is dat best aardig gelukt.

 Het is nu zaak om de overgang naar de winter fatsoenlijk geregeld te krijgen en dan in de winter hetzelfde trucje herhalen maar dan binnenshuis. Opruimen, plaatsmaken, afronden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten