woensdag 4 november 2015

Voeren

 De nieuwe schijf van vijf. Wat ooit gezond was, is het nu niet meer en wat het nu is, kan straks weer op de hoop van "Beter niet tot verboden" Nieuwkomer is 'het handje noten'. Zat er aan te komen, net zoals het verder afknijpen van de alcohol. Snap trouwens niet wat dat met voeding heeft te maken. Is volgens mij meer een genotsmiddel en dus volstrekt overbodig en te gebruiken naar eigen inzicht, tenzij je in aanmerking wilt komen voor een levertransplantatie. Want dat soort consequenties zullen niet meer zolang op zich laten wachten.

 Of deze sluipende bemoeizucht met iemands eet- en natuurlijk ook leefpatroon vanuit de overheid ooit nog een halt toe te roepen is, waag ik te betwijfelen. Ooit begonnen als handreiking, is dat hele circus al lang niet meer vrijblijvend. Als je de discussie over het beteugelen van de kosten in de zorg volgt, voel je al jaren aan je water naar welke hoek de wind aan het draaien is.

 Waarom persé die nadruk op dat "zo oud mogelijk worden"? Willen mensen dat wel? En zo ja, hebben ze er zo'n kraak- en smaakloos leven voor over? Ja, misschien tegen de tijd als ze op schoot van de dood zitten, maar al die decennia daarvoor? Blij dat ik niet meer in Nederland leef en mij het te vermoeden toekomstperspectief sowieso bespaard zal blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten