zaterdag 14 november 2015

Shoppig

 Sibiu doorgestruind of rondgestruind zonder speciaal doel. Leek wel een beetje op een ouderwetse zaterdag in Utrecht. Zonder bloemenmarkt dan.

 Op de Piata Mare werd druk getimmerd en geschroefd aan de stalletjes voor de Kerstmarkt. Zo te zien weinig verschil met verleden jaar. De kerstboom is hooguit een meter langer en het parcour voor de kindertrein had een lus extra. Stom, maar dat valt me dan op.

 Tijdens het struinen in een tweetal antiekachtige zaakjes geweest en in een soort neo-communistisch grootwarenhuis. In feite dezelfde formule als de Bijenkorf. Eén overkoepelde bedrijfsnaam met een hoop kleine onderhuurders, maar dan met een minder luxe of eigenlijk compleet afwezige presentatie. Het heeft de naam goedkoop te zijn. Zo zag het dan ook uit. Voornamelijk kleren en een aanbod dat per aanbieder nauwelijks verschilde. En dan moet je weten, dat een hele afdeling mannenconfectie bij Lafayette al knap ontmoedigend op mij werkt en dan is daar aandacht besteed aan de presentatie en verschillen de diverse merken behoorlijk van elkaar in wat ze aanbieden. Vier étages in no-time, dus.

 In het keldergedeelte was nog een Chinees/Russische zaak qua spullen. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat daar niet allemaal voor een appel en een ei te krijgen was. Je zult er geen leven lang mee doen en enig beleid bij het gebruik zal vast ook geen kwaad kunnen, maar als je de smaak ff buiten beschouwing laat, kon je er veel krijgen voor werkelijk weinig geld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten