vrijdag 20 november 2015

Drankgebruik

 Uitgeblust naar de bar getogen. Nog steeds geen wijn in overzichtelijke porties. De cognac indachtig maar weer voor bier gekozen. Niet veel mensen aanwezig en ook geen bardame, maar een klant helpt me aan mijn fles. In de volgende minuten druppelen wat mensen binnen, waarvan de meesten hun drankje pakken, aan een tafel schuiven en afhankelijk van het aantal òf voor zich uit staren of een gesprek beginnen. Maar er komt ook iemand binnen, die mij een paar dagen geleden midden op straat een verhaal heeft proberen te vertellen over zijn kunstheup. Hij stuurde weer op mij aan, maar ik heb de boot afgehouden. Of het daaraan gelegen heeft of dat de man gewoon al aardig beschonken was, weet ik niet, maar hij nam het woord en heeft dat een uur of zo volgehouden.

 Onverstaanbaar maar prachtige theater. Luidsprekend, ongetwijfeld aangeschoten maar zonder dubbele tong gaat hij de discussie aan met iedereen, gevraagd of ongevraagd. In de klankenbrei verschijnen regelmatig plaatsnamen als Alba Iulia, Brasov, Sibiu, Zlagna en vast ook plekken, die me niks zeiden. Hij wist iedereen aan te spreken en/of uit te dagen. Iedereen had een hoop lol. Hij werd door de bardame nog twee keer bij me weggehaald, Dat had voor mij niet gehoeven. Ik heb meer met dronken mensen te maken gehad, maar dat kan zij niet weten en ik haar niet vertellen.

 Net voor ik wilde weggaan, zag ik de dame achter de bar bezig met het maken van een mengsel, dat blijkbaar besteld was. Witte wijn, kleurloos ongetwijfeld sterk spul en heet water .... in een 1,5 ltr fles. Die is nieuw. Lijkt me een verneukeratieve drankje. Kan nog leuk worden daar, maar zonder mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten