zaterdag 28 november 2015

Happen

 Tijd dat ik weer zelf achter het fornuis kruip. Uit eten is als totaal pakket erg gezellig. Helaas wijzigen de menukaarten hier net zo zelden als elders en kan ik van de Roemeense keuken inmiddels de hele kaart dromen. Qua creativiteit in de presentatie overtreffen ze elkaar ook nauwelijks, dus leuk voor het moment maar verder toch maar met de pannen op de eigen gaspitten aan de slag.

 Wat betreft de soepen en een beetje ook de desserts zal ik ze niet zo makkelijk overtreffen. Roemenië is een echt 'soepland'. Is de soep in Nederland en Frankrijk in de laatste 20 jaar haast geruisloos van de menukaart verdwenen, staat dit menu-onderdeel hier in Roemenië nog zeer prominent op de kaart. Een lunch is niet zelden slechts een (goed gevulde) soep. Gewoon, met azijn, vlees en/of groenten, meestal niet gemalen en vaak met room.

 De rest van het menu kan makkelijk met meer afwisseling en eigen inbreng. Kip, varken, rund en vis .... Mogelijkheden te over, maar een zeer beperkte variatie in het gebodene.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten