zaterdag 21 november 2015

Genieterdegeniet

 Dit is genieten. Een schoon, echt bed en een douche, die niet alleen voldoende warm water levert om aanspraak op z'n naam te kunnen maken, maar het ook nog eens ononderbroken volhoudt. Yep, een hotel. Je kunt wel blijven zeuren, maar soms moet je tegen alle verstandigheden in gewoon toegeven aan, waar je al bijna 6 mndn naar verlangt. Ok, het is vooralsnog buitenshuis, maar dat gaat veranderen. Ja toch?

 Maakt niet uit. Zingend onder de douche en dat, het douchen niet het zingen, bijna een half uur volgehouden. Niet alleen een kinderhand is snel gevuld. Pomtepom te pom. Weg met het klustenue en fluks in de schone en nettere kleren en ons begeven in het stadse mensengewoel van de zaterdagavond.

 Kerstmarkt. Botsautootjes. Da's leuk! Nog steeds. Door wat winkels gestruind en bij 'Jules' aan een tafel geschoven. Goeie Prosecco. Aangenaam keuvelend gekeuteld. Uitstekende prei-crêmesoep, voor het eerst sinds een maand of zeven biefstuk gegeten. Is toch geen gemeengoed hier in de door kip- en varkensvlees overheerste Roemeense keuken. Een mooie rosé. Ons zelfs een toetje gegund. Mooie plek. Kost driemaal meer dan in een doorsnee-restaurant en dan ben je nog steeds minder kwijt, dan het je voor één persoon in een soortgelijke tent in Nederland of Frankrijk zou kosten. Geld is niet belangrijk, maar dat verschilletje is mooi meegenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten