woensdag 4 november 2015

Schoonheid

 Een prachtige ochtend. De zoveelste. En het gaat nog ff zo door. Frisse nachten rondom de -5° en dagtemperaturen die iets van 20° hoger liggen. De dag begint wit om met het klimmen van zon meter voor meter z'n orginele kleuren te verkrijgen. Op weg naar de heuveltoppen loop ik en de honden door dampend gras.

 Het is heiig, niet helder, maar dat past wel bij mijn toestand van langzaam ontwaken. De honden gaan uit voor ik aan de koffie begin. Soms niet meer dan strikt noodzakelijk en dan ben ik in een half uur terug. Maar op dagen zoals vandaag is het een genot om de heuvel op te gaan en van de wijdsheid om me heen te genieten.

 Vandaag een stuk over de heuvelrug gelopen tussen Coves aan mijn rechterhand en Birghis aan de andere kant. Je waant je zonder probleem ergens in de 'middle of nowhere'. Wijdse wijdheid. Golvende heuvels in alle richtingen. Soms bebost, maar rondom Coves vrijwel alleen met grasland bedekt. Grasland dat niet gemaaid wordt maar door schapen wordt gefrequenteerd en nu dorgeel kleurt. Heel even was er de neiging om in een grote boog naar het einde van het dorp te lopen. Daar van afgezien. Zou gauw nog een uur of meer gekost hebben en zo onthaast ben ik nou ook weer niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten