donderdag 26 november 2015

Sneeuwtoppen

 De Karpaten zijn wit, de winter komt er aan. Het zou zo een lokale tegelwijsheid kunnen zijn. Het winterse karakter van het weer is nog niet overtuigend, want meer regen dan sneeuw, maar toch al bijna meer sneeuw gezien, dan in een gemiddelde winter uit de laatste jaren. En dat terwijl voor vandaag een stevige rit op het programma staat. In het weekend nog naar Cluj en dan gaat autorijden op een laag pitje. Agnita en als het kan Sibiu of Sighișoara maar verder niet. Ik zie me (zonder noodzaak!) niet met regelmaat sneeuwkettingen omleggen en weer afhalen. Daar kunnen mijn handen absoluut niet tegen.

 Zo erg is het vandaag niet. Desalniettemin is het prettig, dat de sneeuwschuivers inmiddels aan de slag zijn gegaan en de autosnelweg redelijk schoon is. Straks hoger op, kan het leuk worden al staan geen heuse passen op het programma.

 De oudjes willen nog een keer naar Prislop. De zin van bedevaarten heeft nooit zo'n indruk op mij weten te maken. Maar in het kader van de goodwill hun vraag gehonoreerd. Gaat een lange dag worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten