donderdag 26 november 2015

Toetje

 Terug in Sibiu. Het sneeuwavontuur zonder blessures overleeft. Het gevaar was niet de soms beroerde toestand van de wegen, maar het absoluut niet schoongemaakte terrein van het klooster. En als nu alles horizontaal was geweest, dan had het nog gegaan. Maar nee, alle paden gaan bergop of bergaf en deels redelijk steil ook en dat over padden, die met gladde tegelscherven zijn geplaveid. Opluchting toen we zonder breuken of kneuzingen weer in de auto zaten.

 In Sibiu getrakteerd op een maaltijd in een beroemd te noemen Roemeens restaurant. De laatste keer, wat mij betreft. Dat je 200+ km rijdt (450 in totaal), uren onderweg bent voor 45 minuten 'aanbidding' wordt normaler gevonden, dan 70 lei pp besteden aan een maaltijd buiten de deur. Ze durven niet te eten of te drinken en willen het liefst het halve flesje appelsap nog mee naar huis nemen.

 Daarbij was het eigenlijk de bedoeling om de Kerstmarkt te bewonderen, maar daar hadden ze op de heenweg geen oog voor (is ook moeilijk, als je in een hoek van 90° gevouwen bent, als je loopt) en de terugweg wilden ze gewoon niet meer doen, toen ze zagen, dat je ook met de auto bij het restaurant kon komen. Ach ja ..... Retour dorp!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten