vrijdag 20 november 2015

Dadoeii

 Als ik het goed begrepen heb, werd me net gevraagd of ik iemand naar Sibiu wilde rijden. 100% duidelijk was het me niet, maar haar man is gisteren per SMURD afgevoerd met ademnood. Als ik nou naar Sibiu moest of van plan was te gaan, zou het geen probleem zijn, maar om daar speciaal voor te rijden? Ik ben geen taxiservice. Er rijden ook gewoon bussen. Morgen zou kunnen, maar niet vandaag. Ik had het idee, dat ze verbaasd was.

 Afgezien van de 30-40 Lei aan diesel, kost het me ook de nodige uren. Twee uur rijden en dan de wachttijd nog rekenen. Dan moet er toch iets zijn, dat echt urgent is en dat is haar vent niet. Als iemand het risico neemt om geen stent te laten plaatsen, omdat hij bang is, dat hij dan zijn invaliditeitspensioen kwijt raakt, dan is zo iemand ook een beetje zelf schuld, als het weer een keertje (bijna) fout gaat.

 Ik snap trouwens niet, waarom ze de beste man daar niet toe dwingen cq. hem simpelweg opereren. Dat zal uiteindelijk goedkoper zijn, dan al die ritjes in de ambulance en dagen op de IC, als het weer een keertje mis dreigt te gaan. Maar nee, ze doen niks. Ze vangen hem op en sturen hem na een paar dagen weer naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten