woensdag 25 november 2015

Noodzakelijk

 De plek van de douche is van begin af aan een kleine ramp. Maar met een beetje planning, uitstel en soms ontruimen is daar een draai aan te geven, die redelijk acceptabel is. Waarom? Omdat een douche geen 'must' is en je met soppen aan een wastafel best een eind kunt komen.

 Maar er zijn meer sanitaire behoeften en die worden mn gekenmerkt door het feit, dat ze op een gegeven moment geen uitstel meer dulden. Dat was tot voor kort geen probleem, want hoe onmogelijk geplaatst (Nee, niet ook in de keuken!), de plek is af te sluiten en nauwelijks in gebruik voor een van z'n andere multi-functionele doeleinden. Tenminste tot voor een paar dagen.

 Nu wordt er de hele ochtend varkensvoer gekookt. En dat is het probleem niet, maar in afwachting van de gare pattaten en andere zooi, zit het oud mens lekker warm te wezen in wat eufemistisch 'de zomerkeuken' heet te zijn en 'pelt' maiskolven of hakte pompoenen in voor varkens behapbare brokken. Alsof die beesten daar zelf niet mee overweg zouden kunnen. Maar dat terzijde. Daar is dus ook de plee. En ik ben tot veel bereid, maar sociaal plee-gebruik maakt daar geen deel van uit en zal dat ook nooit gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten