zaterdag 7 november 2015

Ervantussen

 Mistig begin van de dag en dat met -4º op de thermometer. Een combinatie met prachtige effecten. Niet alleen het gras maar ook de struiken en bomen zijn 'gesuikerd'. Dat beeld beschenen door een met moeite doorbrekende zon en je hebt Kerstplaatsjes in alle richtingen, waarin je kijkt. Een zeer lokaal verschijnsel. Al na een paar kilometer richting Sibiu was de omgeving ontdaan van alle effect en scheen de zon volop.

 Een stadse dag vandaag met een ritme waarin langzaam iets van een patroon ontstaat. Klusmaterialen gezocht (en gelukkig het meeste gevonden), over de aan overvloed ingeboete markt gestruind, geluncht in een ons nog onbekend restaurant, een kluswinkel aan de ander kant van de stad doorgesjeesd, de supermarkt ingedoken voor wat noodzakelijke overbodigheden en dorpwaarts gekeerd. Half zes en donker. Ook een soort patroon, maar geheel los van onze activiteiten. Een ander patroon is het gekijf binnen één minuut na aankomst. Er zijn mensen, die horen gewoon acher het behang.

 Op de markt is ondanks de kleinere stapels en hier en daar een lege plek nog steeds een hoop te koop. Het 'seizoens'-artikel is mierikswortel. Dit afschuwelijk onmogelijk onkruid, waar ik de strijd nog mee moet aangaan, is geraspt en verdund danwel verzacht met appel en/of room een aangenaam pittige lekkernij. Zo ongeveer overal bij te gebruiken, maar hier voor het moment vooral gewenste om bij de witte kolen te doen, die nu overal in een pekelbad worden gezet. Voor de koolrolletjes met de Kerst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten