maandag 23 november 2015

Stoken

 Zo, weer een ervaring rijker. Mijn eerste sterke drank zelf gestookt. Soort van. De hele middag een beetje voor Jan Lul staan rondlummelen in de buurt van twee roestige olievaten, eentje gevuld met water en de ander in gebruik als vuurkorf met daarin een koperen kolf, wat hout klein gehakt en af en toe warm water vervangen door de koude versie.

 Ik had het nooit eerder gedaan en zou geholpen worden. Leek me niet overbodig. Nu is het maar net, wat je daar onder verstaat. De boel werd opgestart en daarna was het doeii en de hulp ging ploegen. En daar stond ik dan. Ik heb netjes het vuur gaande gehouden en bij tijd en wijle het water in het condensatievat ververst, maar verder??? Het kost zo z'n tijd.

 Alles bij elkaar waarschijnlijk iets te lang doorgegaan. Ook zoiets. Wanneer weet je, dat je moet ophouden? Daarvoor moet je proeven en wat aan het eind van het systeem uit de buis loopt af en toe in brand (proberen te) steken. Zolang het voornamelijk alcohol is, fikt het. Zie je geen flambeer-effect meer, dan mag je er mee stoppen, is me achteraf uitgelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten