donderdag 5 juni 2014

Vergassen

 Godverdegloeiende!!! Nu oppassen dat ik me mijn dag niet verpest. Het is dan wel de arrogantie en stupiditeit van anderen, die de bal aan het rollen brengt, maar ik ben het zelf die daar wel of niet in meegaat. Eerst maar eens zien, dat de overdruk van de ketel komt. Nog wat schietgebedjes prevelen en alternatieven zoeken. Het eerste wat duidelijk moet zijn, is dat ik anders kan, mocht ik willen. Stelletje ingebeelde oetlullen.

 Automatische gaslekdetectoren ..... dat is zo iets als een stankdetector op de plee. Gas ruik je, daar heb je geen detector voor nodig. Regels, meneer, regels. Regels .... mijn reet. Dan nog een verplichte gasaansluiting in de ruimte waar het gas binnenkomt. In de kelder in dit geval. Een aansluiting die nergens op slaat, nooit gebruikt zal worden, maar wel werkuren, 4 meter koperbuis èn een automatische gasdetektor kost. Allemaal overbodig spul en niks anders dan geldklopperij. Hetzelfde als al die onzinonderzoeken, die je hier in Frankrijk moet laten doen, als je je huis gaat verkoop. Onderzoeken naar iets wat je zelf kunt zien en bovendien met een beperkte geldigheid ... En iedereen vind het goed of tenminste vanzelfsprekend, zowel de Fransen als de Roemenen. Kuddedieren...

 Adem in, adem uit. Zingen of anders een leuk melodietje draaien. Aan lege stranden denken met een ondergaande zon ergens in tropische regionen. Een kalmerende massage van nek- en schouderspieren. En tot slotte een glas ijskoude champagne. Maar weer zien waar deze nonsens iets zinnigs krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten