zondag 1 juni 2014

Timing

 Het is 04:45 als de taxi stopt voor de internationale vertrekterminal van het vliegveld(je). De rit kost iets van 24 Lei, zoals de Ron nog steeds in de volksmond heet. Ik betaal 30 en maak de man zijn dag aan het eind (of begin) goed. De rolkoffer wordt met veel "Multumesc's" aangereikt en ik loop door de automatisch werkende glasdeuren naar binnen. Mijn eerste blik valt op de bestemmingen achter de bagagebalies. Gelukkig geen innerlijke verdwazing. Voor de zekerheid doe ik het nog eens over met bril en loopt daarna naar de bar helemaal in de rechter uithoek van de terminal. Latte macchiato en een verse jus als ontbijt voor ik me aan de striptease van de controle overgeef.

 Dank ingebouwde electronica mag ik tussen de poortjes door en word ik persoonlijk afgetast. Helaas nooit door een van de aanwezige dames. Resterende bagage bevat blijkbaar niks wat om extra aandacht vraagt en ik mag me weer aankleden. Nog een koffie en dan in de rij voor de vliegende koektrommel.

 Voor het eerst een vertrek met vertraging. Ruim 45 minuten. Dat geeft te denken. Als dan eenmaal in het vlieggeval ook nog uitgebreid gezocht wordt naar een niet-aanwezige passagier, waarvan blijkbaar wel de koffers zijn ingecheckt, werkt dat niet in het voordeel van de toch al niet lekker ontspannen gemoedstoestand. Na nog een koffie, een broodje, houdbaar tot 17/09 .... en ongeveer 2,5 uur sta ik op Franse bodem en heb nog zo'n kleine 6 uur te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten