vrijdag 6 juni 2014

Afgebrand

 Het grote lappen'-werk' is voor voorlopig van de baan, gedaan. Nu een glaasje van het een of het ander. Terwijl ik twijfel tussen bier en wijn, kan de kok in de keuken aan de slag met een lekkere, licht en luchtige avondmaaltijd. Zo bij achten lijkt met het aangewezen moment om er mijn tanden in te zetten. Was leuk geweest ...

 Zien wat we straks in de pan gooien. Koken is een burg tè ver. Een lunch op dagen als deze is voor de voortgang van de werkzaamheden net zo stimulerend als een massage in de ochtend voor het opstaan. Slim is het wel om in de aanloop naar de niet-genoten lunch voorbereidingen te treffen voor de maaltijd aan het eind van de dag.

 Leuk bedacht, weinig origineel en vooral veels te laat. Hoewel ik misschien meer geluk dan vooruitzicht heb. Volgens mij moeten er nog asperges in de koelkast liggen. Dat met eieren, peterselie en een witte wijnsaus zou in alle redelijkheid nog moeten lukken. Of misschien gewoon gebakken eieren. Of chips ... Nee, zo laag zal ik nooit zinken, ik trek altijd op z'n minst een blik open.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten