woensdag 4 juni 2014

Stenen

 Perigueux onveilig gemaakt..... Hihihi, het idee alleen al. Die tijd is voorbij. Die tijd heb ik zelfs nooit gehad, nooit genomen. Heerlijke rit, ter plekke voordat alle winkels de deuren sluiten voor hun middagpauze, al struinende een beetje geneusd, mn voor de keuze van de lunchplek. L'Atelier, hoewel aardig is het niet geworden. L'Essentiel was me voor vandaag te chic. La Ferme Saint-Louis is een leuke middenweg. De eigenaresse van de tent, zoals altijd in de bediening ipv achter het fornuis, heeft iets dartel-ondeugends. Ik word daar altijd erg vrolijk van. Al is dat voor de lunch natuurlijk niet doorslaggevend.

 De bediening dus als altijd uitstekend, ambience interesseert me niet zo maar is vast ok en het eten was niet verkeerd, al had het deze keer beter gekund. De feuilleté bij de champagne was perfekt. Het voorgerecht met kikkerbillen (Ja, vreselijk fout) en slakken goed gelukt. De rug van het konijn in het hoofdgerecht was helaas onevenwichtig gegaard. Volgende keer die buiklap er vanaf snijden, dat is suddervlees. Geen toetje, dus ok. Daarvoor waren de koekjes bij de koffie, zelfgebakken en ambachtelijk zwart, taai en droog. Ach, zo met de bediening erbij toch ruim voldoende tot goed en ja, volgende keer beter.

 De middag creatief opgevuld bij een juwelier. Hoeveel er ook in de étalages ligt en aansluitend nog uit lades wordt getrokken, het is zelden of nooit dat, wat je echt wilt. Dus deze keer maar aan de slag met een niet-standaard ontwerp. Natuurlijk is alles altijd mogelijk, maar de bedoeling werd snel opgepakt. De voorstellen worden me toegezonden. Gauw naar huis, dus....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten