vrijdag 13 juni 2014

Gebrek

 Ogenschijnlijk weer in balans of op de rails, je mag kiezen. Het is zonde, dat de afgelopen twee dagen zo goed als verloren zijn gegaan qua bezigheden rondom het huis. Niks bijzonders, zou je zeggen, want al jaren schering en inslag. Toch is nu iets anders dan in die "jaren". De beschikbaarheid van de tijd is veranderd. Die welbekende zeeën zijn schrikbarend in omvang gekrompen. Hoogstwaarschijnlijk een kwestie van blikveldkeuze, zou niet weten waar tijd anders naar toe kan verdwijnen. Een dag heeft nog steeds 24 uur en volgens mij is ook het aantal dagen van de week niet gekort. Desondanks is wat eerst ruim voorradig was nu een artikel met schaarste neigingen geworden.

 Afgelopen twee weken hadden een aantal dingen moeten gebeuren. Veel ervan heb ik kunnen afgevinken. Het onkruid niet. Zien of we daar vandaag, op de valreep nog verandering in kunnen brengen. Zo niet, dan jammer maar helaas en over een dikke week een nieuwe ronde met nieuwe kansen èn een strakkere planning met een betere discipline.

 Zo worden we langzaam aan weer terug gewrongen in de mallemolen van 'druk, druk, druk' en presteren maar. Zou dit de weerstand hebben veroorzaakt deze week? Achteraf ziet dat verleidelijker uit dan een perfect gemaakt 5-soorten chocoladetaartje. Toch ga ik niet toehappen. Misschien heeft het meegespeeld, misschien ook niet. D'r zijn zoveel andere mogelijkheden en sommigen zelfs met betere kaarten. Mocht het iets structureels zijn, dat sneeky is binnengeslopen, verraadt het zichzelf wel ergens de komende tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten