zaterdag 7 juni 2014

Slaap

 Je schijnt het nodig te hebben. Voor de rest kost het mn een hoop tijd. En wat levert het op? Een goed gevoel naar het schijnt. Gebaseerd op wat? Waar overdag de prestaties over elkaar heen moet rollen, wil de gemiddelde (Westerse) mens een goed gevoel hebben, als hij/zij 's avond uitgeblust boven de patatten hangt, wordt dat goede gevoel 's nachts gescoord met niksdoen. Vooral niksdoen èn van niks weten.

 Eerst gaan die doppen ergens dicht en als ze dan uren later weer opengaan, heb je -als het goed is- een goed gevoel. Is dat nou slim of stom? Dat kun je je bij het dagverloop ook afvragen.Het antwoord is daar wel een stuk duidelijker bij. Wat over het algemeen in de loop van een dag gebeurt komt niet verder dan 'stom'.

 Stel, je zou je dagen vullen door 's ochtends na het ontbijt op de bank te gaan zitten of buiten te gaan lopen, tijdsbesef en registratie van je omgeving kwijt raken en ergens aan het eind van de middag beide capaciteiten terugwinnen, jezelf eens goed uitrekken, ff rammelen met het hoofd, van de bank opstaan of huiswaarts keren en zeggen "Hmmmm, dat was een lekker daggie." Dan heb je de hele nacht nog om in alle rust te doen, waar je in de loop van de dag niet aan toe bent gekomen. Zou je dan gaan werken? Nee, toch! Waarom ga je dan 's avonds slapen ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten