donderdag 12 juni 2014

Glazig

 In de soap met Bolletje zitten we inmiddels op 26 excuusmailtjes. Katrien is vanmorgen meegelopen op de ochtendwandeling, maar blijft niet-normaal, anders-dan-anders gedrag vertonen. Aannemer & Co maakt al dagen geen problemen. Al die andere zaken laat ik maar ongenoemd, behalve dan dat het gras glunderend groeit.

 Soms geven kleine dingen grote voldoening. Dat gisteren in twee uur de glasplaat van de iPhone is vervangen, terwijl de Apple-store zei het ding alleen om te kunnen ruilen, waarbij de versie 4 natuurlijk geen optie meer was... Dikke vinger! Het ding werkt goed, dus waarom vervangen? Al vier jaar! De dubbele levensduur van wat Apple zou willen. Hoe zat dat ook weer met duurzaamheid, stelletje verspillers?? De aardbodem leeg zuigen voor de produktie van dure zooi over de rug van uitgeperste Chinezen en dan het resultaat via het Nederlandse belastingparadijs in miljarden dollars opslaan in California. Uitwas of ingebakken systeemfout?

 Ach, niet mee bezig houden. Ik hoop dat mijn foon nog menig jaar meegaat. Dingen hebben (net als mensen, trouwens) misschien geen ziel, maar toch ook een bepaald recht op het bestaan, dat hun ongevraagd is opgedrongen. Of niet? Op naar de PvdDingen!! Belangrijkste partijpunten .... reparatieplicht, onderdelen 100 jaar beschikbaar, ruilbeursen, inkomstenmaximalisatie tot 100% van de produktiekosten en een mondiaal dingen-herstelfonds, waarin 10% van de verkoopsprijs gestort moet worden door producenten. Ik dwaal af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten