zondag 8 juni 2014

Still

 Het is muisstil op een vogel na. Geen zuchtje wind. Uitzonderlijk warm, zo ineens. Naar buiten stappen heeft iets van aanspoelen op een onbewoond eiland in de Stille Oceaan, met nadruk op 'Stille'. Niks of niemand aanwezig, niets onherkenbaar, alles onbekend. Wat was is niet meer. Wat komen gaat een vraagteken. Iets heeft de wereld stilgezet en ik ben doorgeschoven in de tijd.

 Een ree loopt langs. Ik verzin het niet. Niet alleen ik ben van slag. We kijken elkaar aan, bewegen niet. De honden liggen binnen, uitgeteld en weten van niks. Het ree loopt rustig verder, links en rechts kiezend uit vers of gemaaid gras. Was een beer er achteraan gekomen, ik had niet raarder opgekeken dan nu met de bewegingsloze stilte, waarin mijn blikbeeld weer vervalt.

 Stilte voor wat? Een storm? Voor zover ik weet, hangt niks dergelijks in de lucht. Andersoortig voorteken? Is er iets wat ik er 'hinein interpretieren' kan? Willen zat natuurlijk, maar je moet wel iets kiezen wat binnen het kader van de mogelijkheden valt. Jammer, dat het kader zo onduidelijk is, ondanks de onmiskenbare aanwezigheid. Een hand uit de hemel, een donkere stem achter de wolken vandaan .... laat maar komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten