vrijdag 6 juni 2014

(2x ....)2

 Nog maar een koffie? Ja, minstens nog een koffie. Laat de dag maar ff wachten. Eerst oppeppen. Moed inspreken. Overtuigen. Het zinloze accepteren. Het zeuren aan de kant schuiven. Denken uitschakelen. Doen!

 Nou, daar ben je wel ff mee bezig. Als je niet uitkijkt, kost het je je hele dag. Zo'n vaart zal het vandaag niet lopen. Deed het gisteren ook niet, al was ook toen geen sprake van 'van harte'. Minder startproblemen was aardig geweest. Aardig voor mij. Aardig van mij. Eenmaal op het machien gaat het straks stukken beter. Ook zonder die einder van gisteren om naar te turen. Zal het vandaag met bomen moeten doen.

 Het is gewoon 'werken', dat is het punt, de meest zinloze bezigheid die er in een mensenleven bestaat. Net zoals ik me jarenlang op de fiets gehesen heb en vol, toen nog gezonde tegenzin naar de Uithof ben getrapt. 'Tegenzin' past nu ook niet meer. Dat is als over een griepje praten, als je met een terminale longontsteking op de intensive care ligt. Ik ben het zat en daar de dubbelovertreffende trap van in het kwadraat. Kom ff niet op het woord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten