donderdag 5 juni 2014

Roeptoeter

 Ik roep het al jaren ..... wat, decennia .... ieder mens met een gezond stel hersens kan niet tot een andere conclusie komen en toch zag en zie ik een steeds toenemende neiging om de levenomgeving van de mens te steriliseren. Bacteriën, bah. Bullshit!!

..... en eindelijk wordt het van officiële zijde bevestigd.

 "U bewijst uw weerstand een geweldige dienst als u gewoon eten van de vloer opraapt en in uw mond stopt, een hond heeft en vrienden en collega's zoent.

 Volgens immunologen is dat de beste manier om allergieën de baas te blijven, schrijft de Daily Mail. De wetenschappers hekelen de hedendaagse obsessie met hygiëne. Ze denken dat we door onze smetvrees niet langer in contact komen met bacteriën die juist heel gezond zijn voor een goede werking van ons immuunsysteem.

 Inwoners van westerse landen hebben tegenwoordig veel meer last van allergieën dan mensen in andere delen van de wereld. Vooral astma, hooikoorts en voedselallergieën komen steeds meer voor.

 Lekker veel bacteriën doorgeven

 Het lijkt de wetenschappers nuttig en gezond als familieleden elkaar vooral veel bacteriën doorgeven, bijvoorbeeld door een vuile fopspeen gewoon af te likken en in de mond van een kind te stoppen. "Als een ouder de speen opraapt en direct schoonmaakt of vervangt door een nieuwe, dan loopt een kind een groter risico op eczeem of astma", aldus een van de onderzoekers. "Ouders die de een vieze speen gewoon aflikken en terug stoppen in de mond van hun kind, hebben over het algemeen kinderen met minder allergische reacties. Deze kinderen hebben beter ontwikkelde bacteriën in hun mond, die hen beschermen."

 Ook zouden meer mensen een hond in huis moeten nemen. Dat zou gezond zijn, omdat een viervoeter allerlei "vriendelijke" bacteriën een woning binnenbrengt, die worden verspreid als familieleden met het dier knuffelen.

 De wetenschappers adviseren verder om zo min mogelijk antibacteriële zeep te gebruiken. "Ons lichaam verkeert in een continue staat van paraatheid en weet in een echt geval van gevaar niet meer hoe het moet reageren.""

 Dit geeft natuurlijk weer een hoop tutterige reacties van al die droogpruimen, die hun hele leven al vies zijn geweest van wat niet hartstikke schoon en netjes was. Voor iedere nies een nieuwe papieren zakdoek, na elke aanraking van iets of iemand de handen desinfecteren, aanrechten beestjesvrij boenen en ga zo maar verder. Afgelopen daarmee. Terug in de stront en de aarde. Weg met de houdbaarheidswaanzin. Brood genieten om de schimmel heen. Weer vertrouwen op je neus. Waarom zijn maden het je-van-hèt voor de toekomst, maar mogen ze niet in je biefstuk zitten ..... Ok, dat is misschien een stap te ver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten