zaterdag 10 mei 2014

Wonderland

 Wensen en verlangens steken met enige regelmaat hun kop op in je dromen. Natuurlijk ook je angsten, afkeren, etc, maar daar wil ik het nu niet over hebben. Dromen, dus, en het best werkt het vormgeven van je verlanglijstje-op-leeftijd via dagdromen. Gisteren realiseerde ik daardoor voor de zoveelste keer, dat mijn wensenlijst wel erg kort, eentonig en geheel vrij van extravante elementen is. Waar blijf ik steeds weer steken? In het eten, of ruimer gezien het tafelen. Waarschijnlijk zegt dat het een en ander over mijn persoon. Zal de experten raadplegen, mocht ik ze tegen het lijf lopen. Maar ook hier wilde ik het niet over hebben.

 Ik roep wel vaker, dat ik eigenlijk best tevreden ben met mijn leventje, enige oneffenheden daargelaten, maar blijkbaar is dat ook zo. Kom ook nooit zover, als ik mezelf de vraag van de drie wensen stel. Ok, gezondheid is wel zo handig, geld is erg praktisch en dan........? Geluk? Wat is dat? Daar kan ik niks mee, zegt de geest dan, graag wat concreter anders vervalt die wens.

 Wanneer ben je gelukkig? Zal voor iedereen anders zijn. Ben ik gelukkig in een Bentley of een Aston Martin? Behalve dat mijn C5 Tourer me af en toe al te groot is om fatsoenlijk overal te kunnen komen, lijkt het me wel aardig om er eens in gereden te worden. Zonder chauffeur heeft het helemaal geen meerwaarde. Dat prachtig grote huis dan met dito ruimte er omheen? Dat station is al gepasseerd. Een harem lijkt me een vorm van uitgestelde zelfmoord. Horloges koop ik voor een paar tientjes ipv tonnen en draag ze daarna (ook) niet. Kleren? Het is, dat in mijn blootje lopen me geen kick geeft, maar verder. De rest is kleingeld ...... muziek, boeken, wijn. D'r blijft weinig, misschien wel niets over. Ok, ik wil vandaag wel naar Perigueux, ben te laat opgestaan en moet bovendien grasmaaien. Maar heeft dat iets met gelukkig zijn of worden te maken? Lijkt me niet.

 Het klinkt me wat 'leeg' in mijn oren, maar waarschijnlijk is dat tevredenheid. De al vaker benoemde saaiheid, die je leven vervult als alle scherpe hoeken en belemmeringen zijn weggewerkt. Wat blijft dan over? Precies ..... uitgebreid eten en drinken, lang tafelen zonder overmatigheden, in goed gezelschap en een aangename omgeving. Laat die derde wens maar vervallen of doe er iets mee voor de algemeenheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten