zondag 11 mei 2014

Noordelijker

 Langzaam weer reistijd. Voor de afwisseling gewoon een reis op vier wielen. Had graag zon t/m woensdag gehad om hier de boel netjes ipv nat en verkoekt achter te laten. De voorspellingen laten een geheel verkeerd beeld zien. Vanaf ik hier vertrek word zon voorspelt .... Hoe moet je dat nou opvatten? Die zon had ik de afgelopen anderhalve week moeten hebben en niet dat gezigzag tussen de buien door.

 Het rijdt natuurlijk een stuk prettiger met zonniger weer, maar het gaat er ook voor zorgen, dat ik de hele tijd zo'n knagend schuldgevoel heb. Alsof ik het weer in mijn planningen had kunnen betrekken. Als dat zo was, zou ik deze keer in de regen 'omhoog' rijden. Voor die twee dagen Utrecht had ik het hemelwater wel overleefd. Dat wordt anders als ik hier straks weer weg ga en ik de boel niet opnieuw heb kunnen maaien. Hoe prachtig pas gemaaid gras kan 'weg drogen' als de zon schijnt, zo'n ramp is het als het eerst kletsnat regent, aaneenkoekt en dan door de zon tot een bodembedekkende laag wordt ingedroogd. Dat komt een grasveld niet ten goede. Dan liever in Utrecht wat meer in café, restaurant en winkel rondhangen ipv door de stad struinen en op het kerkhof behelpen we ons wel met de altijd in de auto liggende plu.

 We laten het weer maar voor wat het is. Ik wilde naar Utrecht en komende weekend was de beste en eigenlijk ook de enige gelegenheid. Yoland's verjaardag. Niet die van het overlijden, maar die van het geboren worden. Het zou een pré-drempeljaar zijn geworden. Had ze nog geleefd, was ze inmiddels zeker weten bezig geweest met zich druk maken over volgend jaar. Alsof het allemaal wat uitmaakt. Inmiddels is ze bijna 7 jaar verlost van dit soort zinloos getob. Ik gok erop, dat haar dat, mocht ze er iets over zeggen kunnen, ook niet zou bevallen. Maar ja, wat wil je? Meer dan extra goed schrobben kan ik niet meer voor haar doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten