zondag 4 mei 2014

SVZ

 Zonnetje schijnt buiten en binnen. Niks fitter, wel wakkerder. Minder verkrampt maar daarvoor zo stijf als een plank. Gaat er aan staan. Mijn nieuwe dag. Notabene een zondag. Na een korte nachtelijke oprisping geen spoor meer van de verkeerde gedachten. Geen kwalijke kortsluitingen. Geen foute fantasieën. Wie weet is de geest terug in zijn fles.

 Vandaag staat soep op het programma. Gisteren bouillon gemaakt en vannacht laten afkoelen. De vetlaag is mooi zacht groen. Is me nooit eerder opgevallen, maar zal door de bos verse maggie komen. Tomaten pellen en ontpitten. Wortels schillen. Wie raspt die dingen nog sinds dunschillers bestaan? Aardappels dito en de nodige tenen knoflook schoonmaken. Vier ingrediënten, 3 soorten soep. Weekje onder de pannen.

 Tijdens het lof zit ik zeer waarschijnlijk op de grasmaaier en de gaatjes tussendoor en achteraf mag het onkruid zich verheugen op mijn dodelijke aandacht. Minder dan twaalf uur maken meer dan een paar werelden verschil. Tenminste vooralsnog. Het weer is een rots in de branding vergeleken met de voorspelbaarheid van stemmingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten