donderdag 8 mei 2014

Ergst

 Als ik nu zou moeten kiezen, zou ik het niet weten. Wie van beide is het rampzaligst?? Het is, dat de categorie "Vrouwen" enige onmiskenbare voordelen heeft boven de groep "Aannemers". Misschien moet ik zelfs bekennen, dat vrouwen zo'n ramp nog niet zijn. Beide categorieën zijn echter aan elkaar gewaand, als het gaat om zaken als communicatie in het algemeen en luisteren in het bijzonder. Wat in die koppen zit, daar is op geen enkele manier doorheen te komen. Wat vandaag wit is, is morgen blauw en dat het dan gisteren wit was ...... "Ach. Werkelijk?"

 Werelden met een zeer eigen logica. In beide gevallen gebasseerd op "misplaatst beter weten". Bij de aannemers vanwege een vermeend overwicht door ervaring en bij de vrouwen, omdat de punt van hun eigen neus al buiten hun bereik ligt, laat staan wat daar aan voorbij gebeurt. Onmogelijke mensen. Nu zijn mensen dat in het algemeen al, maar met een beetje bikken is de rest meestal nog wel iets aan het verstand te peuteren. Niet de vrouwen noch de aannemers.

 Bij vrouwen probeer ik me daarbij neer te leggen, er het beste van te maken. De juiste mantel weet een hoop aan het dagelijkse zichtveld te onttrekken. Bij aannemers weiger ik dat echter. Gelukkig blijft ik niet de rest van mijn leven met die bouwmeneren bezig. De komende weken zal echter nog menig noot gekraakt moeten worden. En dan niet ieder z'n eigen noot, maar samen dezelfde graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten