donderdag 22 mei 2014

Vals

 Paranormaal momentje? Wakker worden en voor je ook maar iets gedaan of gedacht hebt denken "Wat een beroerde dag vandaag." Om een fractie van een seconde later verpletterd te worden door diezelfde dag, voor je ook maar de kans hebt gehad, om je schrap te zetten. Nou, dat is wakker worden. De keuze van je been maakt dan geen ene moer uit, dat kan ik je verzekeren. Een dag uit de annalen willen strepen, voordat ie goed en wel een aanvang heeft genomen .... Hebben we dat al gehad?

 Eerst maar eens rustig omgedraaid, de kussens in de gewenste vorm geklopt, een diepe zucht de ruimte gegeven en het plafond bewonderd. De dag beginnen met een rondje 'bezinken'. Het is weer eens wat anders. Rechts wat rechts hoort, links idem dito. In het hok wat nog niet aan de beurt is en terug in de sloot wat z'n beste tijd heeft gehad. De vormloos over me heen gebraakte massa herstructureren. Geen massale marathonstart maar graag het gestructureerde begin van een F1-race. Een heldere prioritering met aanpassingen gaande de rit, indien nodig of gewenst.

 Vermoeiend is het. Meer dan! Koffie helpt slechts marginaal. Ontmoedigend. Alles uitschakelen en terug op de automatische piloot. Murw waar enthousiasme en energie gewenst zijn. Natuurlijk doet ook de allergie nog een duit in het zakje. Daar sta je dan aan het begin van een dag en zou de boel liefst de boel laten, kijkt van de zee naar het kuiltje naast je, zucht nog eens diep, pakt je emmertje en loopt naar de waterlijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten