zaterdag 3 mei 2014

Denkfout

 Pillen werken niet! Is dat nieuws? Lijkt me niet. Ieder wel denkend mens kan van 1 en 1 2 maken. Maar het rondzoemen van dit gegeven zal de pharmaceutische industrie niet blij maken. Dus moet hier iets gebeuren. Want het kan natuurlijk niet, dat als je de halve wereld eindelijk kwalen aan hebt gepraat, omdat je anders je produkten aan de straatstenen niet kwijt raakt, die consumenten gaan beseffen, dat het, wat hen aangepraat is, of niet werkt of levensgevaarlijk is.

 Ieder normaal weldenkend mens, die eerst al van 1 en 1 2 heeft gemaakt, zou dan zeer waarschijnlijk of zelfs natuurlijk teruggaan naar het produkt en dat verbeteren. Daar scheiden zich de wegen van pharma en weldenkendheid. Het is niet de pil die fout is ..... de mens zit verkeerd in elkaar.

 Laat de heren doktoren nu wel begrijpen, dat ze de mens niet 1,2,3 kunnen veranderen. Een andere list is noodzakelijk. Een genetisch paspoort!! Ditmaal met de smoes om de enzymenpopulatie in de lever in kaart te brengen en op deze wijze de dosering van het gif, wat pillen gewoon zijn, op de persoonlijke behoefte (Lachen mag!) af te stemmen. Hier wordt niet voor het eerst met een dikke bertha op een vlo geschoten.

 Kortom .... het zoveelste pleidooi voor een algehele dna-registratie. Natuurlijk onder het mom van vele goede bedoelingen, dat heet marketing, zonder de ware drijfveren, het instand houden van de winsten in de phamaceutische sector, bloot te leggen. Persoonlijke pillen ipv confectie. RollRoyce-tabletten ipv vrijverkrijgbare placebo's. Daar wordt de weldenkende mens inmiddels erg argwanend van. Tenminste, dat hoop ik.

Nav: "Medicijnen werken bij veel patiënten niet goed.", Volkskrant, 03/05/2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten