zondag 13 maart 2016

Zegening

. Gaat het vandaag mijn laatste aan kerktijden gebonden douchebeurt worden? Een potentieel historisch moment .... Het zal de geschiedenis boeken nergens halen. Voor mij is het echter belangrijker dan die vele andere momenten met bijbehoren jaartallen, die bij mij nooit langer dan strikt noodzakelijk wilde blijven hangen.

 Maart 2015, op een fractie na één jaar na aankomst lonkt een normaal bestaan. In combinatie met 1 april 2014 moet dat te onthouden zijn, mocht de inkerving in mijn geheugen met veel zweet, een beetje bloed en gelukkig zonder tranen niet voldoende zijn. Niet dat soortgelijke momenten in mijn leven zo heugenwaardig zijn gebleken. Ik moet diep graven en dan kom ik niet verder dan weinig overtuigende flitsen.

 Van de intrek in de studentenflat is weinig meer blijven hangen dan de aparte wijze van muurschilderen. De 'gewone mensen'-flat, gaat qua herinnering pas leven, als ik er na een jaar samenwonen weer alleen in zit. De Oude Gracht bestaat vooral uit sloopherinneringen, spijkers, rotte balken en verstopte boodschappen van de vorige eigenaar achter het vele jaren zeventig camouflage-timmerwerk. En wat gaat het hier worden? Het feit, dat ik er vooral nièt in kon wat wel had gemoeten nl. wonen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten