donderdag 24 maart 2016

Verzachtend

 Sneeuw. Niet raar in maart en best mooi, die licht bepoederde heuveltoppen. Wat zal het verschil zijn? 70 meter? Veel meer zal het verschil met de dorpstraat niet zijn, maar hier is het niet wittig. Een vleugje wintersport zonder bijbehorende overdreven kosten. Net niet Nederlander genoeg om mijn dag goedgemaakt te zien, door iets dat ik gratis in mijn schoot geworpen krijg. De positieve inbreng zal uit een andere hoek aangedragen moeten worden. Bijvoorbeeld door de installatie van de laatste radiator? En ineens een bijna-huis hebben waar de CV functioneert? Een kostenpostverschuiving van electra naar gas?

 Het zou een prettig pleister op de administratieve wonde zijn, die ik gisteren bij het afhandelen, sorry, poging tot afhandelen van de invoer en overschrijving van mijn C5 heb opgelopen. Ok, dat ik na een klein uur in de wachtrij, ondanks mijn inspanningen nog niet alle vereiste papieren bij elkaar had, kon ik nog verdragen. Dat bij de jacht op de ontbrekende papieren blijkt dat bestaande papieren gekopieerd worden en dan in een begeleidende schrijven de info, die op de kopie staat, nog een keer ingevuld moet worden op een papier, was me bijna teveel.

 Slikken, adem reguleren, tot tien tellen. Het mens heeft de onzin niet zelf bedacht en kan er dus weinig aandoen, behalve dat ze een deel van haar brood met deze onzin verdient. Administraties en overheidsinstanties. Wild. Wild word ik ervan. Waren we maar wild gebleven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten