maandag 7 maart 2016

Ontknoping

 Drukke dag. Bovenop de detailering gezeten en dat is nodig ook. Raar toch dat iemand die 'perfect' werk wil afleveren bij de details iets nonchelants heeft. Dat zijn precies de punten die tellen. Dat is wat je de hele tijd ziet. Kaders moeten waterpas hangen, kranen moeten niet buiten de wasbak kunnen draaien, controle-deurtjes zijn op zich al een ramp maar schieten in het kwadraat verkeerd, als ze ook nog eens niet passen. Maar wel de persoon, die de geplande glazen deuren komt in- dan wel opmeten, onder een tirade bedelven over hoe het allemaal precies zou moeten, waarbij ik, die weinig of geen Roemeens verstaat, zelfs een beetje last kreeg van plaatsvervangende schaamte.

 Moest onwillekeurig denken, hoe dat straks gaat, als hij in de hoedanigheid van priester op z'n kudde van gelovigen wordt losgelaten.... Beste jongen maar naast een neiging tot zelfoverschatting wuift hij alles wat iets minder uit z'n handen komt eenvoudig weg. Een beetje dubbel fout.

 Opletten geblazen dus en daar heb ik de komende dagen minder tijd voor dan mij lief is. Morgen de eerste auto invoeren. Een werkje van niks, maar dat gaat gegarandeerd uren wachten kosten. Overmorgen verzekeringen en Roemeense nummerborden regelen. En donderdag een goed gesprek met een van de lokale banken. Dan is de week bijna om en zou de badkamer zo goed als 'Af' moeten zijn. Hopelijk gaat dat lukken zonder een berg onnodige en ongewenste correcties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten