vrijdag 25 maart 2016

Wegvallen

 Niet alleen de goeie dingen, ook de verkeerde zaken zijn soms drie .... derde sterfgeval. Al van wat langer geleden, maar ik hoor het nu pas. Gisèlle de vrouw van René blijkt in januari overleden. Eén van mijn steunpilaren in de eerste jaren na de dood van Yoland. Moet een klap zijn voor die man. Ik vraag me zelfs af of hij dat gaat overleven. Altijd samen, altijd daar voor familie, vrienden en goede bekenden, altijd breiend, kokend of aan de slag in de tuin, kon vrolijk worden van het vooruitzicht de eerste wildpâté te kunnen maken, als het weer seizoen was. Geen gemakkelijk leven gehad, vaak teleurgesteld en toch bijna altijd vrolijk en een tikkeltje ondeugend. Al die ellende van de gewrichtsoperaties voor nop ....

 Baas boven baas. Hier kan Cruijff niet tegenop. Puur persoonlijk natuurlijk en heeft niks met voetbal te maken. Maar genoeg dood voor het moment. Aub? Ff laten betijen. Kaartje niet vergeten. Wordt geen prettig bezoek deze zomer. Als ik er dan nog ben. Ach, laat maar zitten ook. Een fles whisky zou op z'n plek zijn, als ik niet nu al aan de kater zou denken.

 Goed. Zo is het leven. Na nauwelijks een jaar is de plek al niet meer, wat het geweest is en dan heb ik het nog niet over de verandering op het landgoed zelf. Daar wordt volop gewerkt, als ik het goed begrepen heb. Verandering is goed. Zolang je er zelf voor kiest en niet ongevraagd mee geconfronteerd wordt. Sterkte voor René.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten