dinsdag 15 maart 2016

Proactief

 Eerst was de titel 'Porsche', maar het had ook 'Percussie' kunnen zijn. Slaat allebei nergens op. De enige verklaring kan meligheid zijn. Buiten zijn drie mensen luid discussiërend bezig een 25 m lange gleuf van een meter diep te graven. Het werk, dat iets meer dan een jaar geleden door andere mensen op dezelfde manier is gedaan, om de afvoerpijp erin te stoppen, die er nu alweer aan gort uit moet. Zelfde bedrijf, deels hun fout, maar ik heb met ze te doen, voel me er kortom ongemakkelijk bij. Het is niet de baas, die graaft.

 Zes uur is het inmiddels en blijkbaar willen ze het werk vandaag gedaan hebben. Ik kan me er iets bij voorstellen. Je wilt morgenochtend niet weer beginnen in de modder, waar je al de hele middag in hebt staan ploeteren. Een hoge grondwaterstand is niet verkeerd voor de tuin, maar maakt graafwerk gauw tot gebagger in de blubber.

 Prettig dat straks de binnenpaats z'n definitieve vorm kan krijgen zonder het risico, dat de boel binnen de kortste keren weer opgebroken en uitgegraven moet worden. Ergens twijfelde ik aan een probleemloze afhandeling in deze. Niet onterecht, dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten