maandag 7 maart 2016

Seizoensperikelen

 Ieder nadeel 'heb' zijn voordeel. Twaalf uur geslapen als een blok. Toch jammer dat daarvoor eerst de stuipen op je lijf gejaagd moeten worden door Paniek & Co. Laat ik hopen, dat ik het weer voor een jaartje of zo gehad heb.

 Vroeg d'rin, vroeg d'ruit. Voor achten al gelopen en aan de koffie op wat wederom een pracht van een dag lijkt te gaan worden. Sneeuw in Nederland, voorjaar in Roemenië. Ik zit hier duidelijker in een ander weertype dan dat in Frankrijk het geval was. Op LpM had je af en toe het geluk om opgeslokt te worden in een Mediterrane weersetting als de invloed van het Middellandse zeegebied noordelijk genoeg reikte. Hier draai je soms mee in Europa-brede drukgebieden, maar voor het overgrote deel van het jaar is het de oostelijke landmassa ipv van het water van de Atlantic, dat de weertendens bepaalt. Geen weerverwaterende warme golfstroom maar heuse extremen en snelle overgangen.

 Niet dat het voorjaar hier al in maart begint, maar met dagen als vandaag en gisteren krijg je wel de smaak te pakken. Overal wordt geruimd, geploegd, gepoot, verspeend en gewacht. Gewacht op de omslag van het seizoen. Ergens de komende weken gaat de knop binnen een paar dagen om. Dan kan de winter op z'n lauweren gaan rusten en de zomer zich warm lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten