dinsdag 29 maart 2016

Mo(ti)veren

 D'r gaat een hoop door mijn hoofd, niets door mijn handen en weinig naar mijn zin. En het is nieteens zo'n beroerde dag. Wel wat het weer betreft, dat zich niet aan de prachtige voorspellingen wenst te houden, maar meer mis is er nauwelijks. Onbestendig dus, het weer en ik.

 Ditmaal valt de omstandigheden niks te verwijten op een paar kleine en vooral voorspelbare missers op administratief vlak na. Stil zitten als je geschoren wordt. Ik zal het nooit meer doen, als het om de centen gaat. Het stomste advies wat ik ooit opgevolgd heb, al was het deels gedwongen. Maar het is zeer zeker van toepassing op administratieve procedures, mn die van overheden.

 Vandaag dus maar gedwee "Ja" geknikt,  toen ik iets wilde betalen en daarvoor eerst weer een papier vertaald moest worden. Het kentekenbewijs. Toch niet een papier dat onleesbaar wordt, omdat je in een ander taalgebied vertoeft. Zelden een officieel document gezien met zo weinig ter zake doende tekst. Maar vertaald. Ok, dan vertalen. Officieel natuurlijk. Werkverschaffing. Verborgen werkeloosheid. Plak een naam op het beestje. Morgen klaar. Doorschuiven maar weer.

 En dan terug naar de arrogante ambtenarenkop. Leeftijd hooguit 25, maar een torenhoge verhevenheid. Papers complete? You have nothing. Nothing! Het enige dat voor hem sprak was het beetje Engels, dat hij beheerst ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten