maandag 20 juli 2015

Zuigkracht

Een lijstje, waarvan ik aan het eind van de dag ongeveer de helft kan wegstrepen, dat is me hier nog niet eerder gelukt. Heeft tot na achten geduurd en me een slecht gevoel opgeleverd naar de honden toe, maar toch. Het had in drie uur minder gekund bij een wat betere onderlinge coördinatie. Ook dat nemen we maar op de koop toe. Naast de foto's, cardio-info, uitgebreide boodschappen en de weggewerkte grijze uitgroei is het belangrijkste van alles, dat nu schoongemaakt kan worden zonder met een stofzuiger van de ene naar de andere plek te slepen. Had er toch eentje uit Frankrijk mee moeten nemen. Keuze genoeg, maar allemaal over hun top heen.

 Sta je dan in een witgoedzaak van parkeergarage formaat met pakweg 40 modellen voor je neus. Met zak. Zonder zak. Klein. Groter. Goedkoper. Duurder. Onbekend of bekend. Mooier of visueel minder aantrekkelijk. Meer 'plastic' dan wel beter gecamoufleerd. Het leek heel even een onhaalbare klus maar was uiteindelijk snel beslist. Philips, Electrolux of Rowenta.

 Philips de helft duurder dan de rest maar met een oogstrelend design en een foefje met op afstand bedienbaar zuigvermogen. Electrolux was de eco-kampioen maar had een foeilelijk ontwerp met schreeuwende kleurencombinatie. Rowenta oogde 'erg plastic' maar scoorde mn op het beperkte aantal decibels erg goed. Voor de rest allemaal Atjes met of zonder plusjes en een enkele B. Het is mooi om te zien hoe de verkoper probeert om je voorkeur te ontdekken en het betreffende model naar voren te schuiven.

 De Electrolux was een dergelijke terreur voor het oog, dat je je dat niet aan moet doen bij een bezigheid, die toch al meer noodzaak is dan aangenaam om mee bezig te zijn. Net het oogstrelende design van Philips liet me bijna de praktische kant van de zaak vergeten. Foefjes vertrouw ik niet zo en als daarmee ook nog eens een 50% duurdere prijs verklaart moet worden, dan haak ik af. De Rowenta is het geworden en werd, nadat de keuze eigenlijk al duidelijk was, door deverkoper de electronicahemel in geprezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten