dinsdag 21 juli 2015

Melkfeiten

 Blijft vreemd, dat je op één en dezelfde plek een andere invulling van het begrip "Latte Macchiato" krijgt afhankelijk van de persoon, die het maakt. Je zou toch verwachten, dat men qua personeel eensgezind is in de presentatie van bestellingen. Zou een mooi zooitje worden, als men dat bij alle bestellingen voor elkaar zou krijgen. Betekent wel mooi dat afhankelijk van de persoon, die achter de bar staat, ik direct de neiging heb om me om te keren. Wat weer erg lullig zou zijn, al betwijfel ik of de betreffende persoon de link zal leggen, tussen mijn vertrek en de herhaalde vraag om warme melk in mijn koffie.

 In het stadje, dus, in de ijdele hoop een fatsoenlijke koffieverkeerd te krijgen. Voor de tweede dag zit een nare smaak aan de koeverse melk, die ik nu al enige morgens ophaal op één van de melkverzamelpunten in het dorp. Zo'n plek waar iedereen zijn melk dumpt, die hij/zij overheeft, en de melk een paar maal per week door een tankwagen van de melkfabriek wordt opgehaald. Heb je een koe, moet je nog achter melk aan, omdat het kalf de uier tweemaal per dag compleet leegtrekt. Het beestje z'n goed recht, maar daar laat je -volgens mij- een koe niet voor kalven. Dorpse beslommeringen zeg maar.

 Maar die nare smaak is vreemd. Ik ken het, zelfs bij melk uit de supermarkt, als de seizoenen wisselen en de koe ander voer krijgt voorgeschoteld. Ondanks dat de beesten tegenwoordig voornamelijk binnen zullen staan, blijft dit te merken. Maar op het ogenblik wisselt er wat dat betreft helemaal niks. Verse gras en hooi staat al sinds half april op het herkauwersmenu. Misschien heeft de beste man gewoon voor de afwisseling zijn spullen een keer schoongemaakt en de boel niet voldoende nagespoeld. Het is maar een ideetje ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten