vrijdag 10 juli 2015

Feestje

 Het onmogelijk geachte is gerealiseerd. De boiler hangt en is, ondanks geïmproveer, redelijk naar wens geïnstalleerd. Het monteren van de aansluiting op de wateraanvoer had wat weg van een reparatie onder een auto ergens in the middle of nowhere. Maar het zit. Nu de drukregelaar en teller bij de entree en in de kelder een aftappunt realiseren, de laatste zaken die de loodgieter niet fatsoenlijk heeft gedaan. Dan een kaarsje aansteken en hopen dat alle verbindingen dicht cq lekvrij blijken, als ik de hoofdkraan opendraai. Mn die plekken waar van dat witte band ertussen zit. Geef mij maar leertjes of rubberringen, dat werkt een stuk overtuigender.

 Knap vermoeiend trouwens al dat gepiel op een halve vierkante meter onder het aanrecht in een kastje of beter in de tien centimeter tussen het kastje en de muur. Twee warmwater aansluitingen, twee koud, vijf flexibele slangen uit de kraan, een elektrische schakelaar die de 'touch' functie van de kraan regelt, de boiler met warm-, koud-, aftap-, afsluit- en overloop mogelijkheid. En straks hopelijk water dat op de gewenste temperatuur uit de kraan komt. Zo'n kraan waarvan de kop ook als handdouche gebruikt kan worden. Hoe dat precies zou moeten werken, snap ik ook na een hoop gepeins niet, maar aangesloten is het ding volgens het boekje.

 Uiteindelijk de boiler maar niet onderste boven gehangen. Leek me bij het aftappen van de inhoud, mocht dat ooit nodig zijn, uiteindelijk niet zo handig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten