dinsdag 7 juli 2015

Apartheid

 Een administratieve dag. Niet mijn favoriete bezigheid, maar het moet zo af en toe. Ik zit dan de hele tijd binnen en boven, dwz niet in de keuken waar verder alles gebeurd. Aan het zicht onttrokken, dus. Dat zal wel weer het nodige gespeculeer opleveren. Ik kom al raar over hier en momenten als deze maken het er niet beter op.

 Ik ga mijn eigen gang. Moeders heeft geen grip op mij gekregen. Als zwaar werk te verrichten is, snapt men niet, dat ik daar nu niet aan mee kan helpen, al zou ik het willen (wat ik niet doe!). En als ik iets doe, heeft dat vooral met het huishouden te maken. Ook niet het meest voor de hand liggende werk voor mij als man. Koken en bakken is al wonderlijk, de afwas verrassend maar wassen is ongehoord. Dat is zoiets als een vrouw, die hier aan een tractor zou staan te sleutelen.

 Vrouwen horen ook niet in de kroeg. Moeders blijft het maar herhalen. Het lijkt op begin jaren zestig in Nederland. Bierdrinkende vrouwen waren verkeerde vrouwen. Lange broeken waren niet voor vrouwen bestemd en autorijden eigenlijk ook niet. Wat dat betreft is mijn moeder eigenlijk altijd een aardig vooruitstrevende vrouw geweest met een gezonde dosis schijt aan wat anderen vonden of dachten. Meestal maar niet altijd ondersteunt door mijn vader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten