zondag 26 juli 2015

Aandacht

 Naar het nabij gelegen stadje voor een gezellige maaltijd in familieverband. Niks bijzonders qua voedsel en met de bekende blikjes bier, kannetjes sterke drank en 2,5 ltr flessen frisdrank. Met een gezelschap van ongeveer 30 mensen stond er welgeteld één fles wijn op tafel. Maar daar gaat het niet om.

 Men schuift bijeen aan tafel in de gewenste gesprekssettings cq kletsclubjes. Ik zat tussen twee van die clubjes in. Rechts drie mannen die (bijna) gepensioneerd het leven onder de loep namen en links een stel vrouwen. Twee om en nabij mijn leeftijd en twee zo'n dertigtal jaren ouder. De beide besjes lieten zich het eten goed smaken en een van beide ook de sterke drank. Het gesprek werd door een van de jongere dames opgang gehouden. Daar kwam verder eigenlijk niemand tussen. Waar het allemaal over ging was niet herkenbaar. Veel lokale roddel, als ik een gok mag wagen.

 Ook nadat de maaltijd was genuttigd, de slappe koffie gedronken, bleef iedereen rustig zitten en kletsen. De bediening ruimde ondertussen weg wat weg kon of leeg was. Het was bijna onbeschoft, maar ik zal niks zeggen, want weet niet wat hier als normaal wordt gezien. Uiteindelijk had de verstorvene blijkbaar genoeg aandacht gekregen dan wel geld gekost en kwam de club in beweging. Op weg naar de rest van de zondagmiddag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten