dinsdag 7 juli 2015

Ongewend

 De binnendag is niet zo 'binnen' geweest als ie bedoeld was. Gevolg is, dat niet alles is gedaan wat had gekund. Maar soit, daarvoor moet ik bij mijn eigen neus zijn. Bovendien was na anderhalf A4-tje  begrijpelijk en zo correct mogelijk Frans mijn motivationele pijpje qua administratie vrijwel leeg. Eind van de middag. Tijd voor wat anders.

 Qua avond, eten en de activiteiten zag ik de bui alweer hangen. Na de ergste warmte (Er wordt alweer steen en been geklaagd) komt men zo na vijven weer in beweging en schuift alles de avond in. Dit wordt weer ergens ver na negenen eten en vanaf tafel het bed in ploffen. Ik heb het nog proberen te voorkomen door zelf met de maaltijd aan de slag te gaan. Maar helaas, ijdele hoop.

 Zo'n klein onpraktisch gegeven waar mijn leven niet past in de heersende gewoontes. Om tien uur 's avonds eten zou het punt niet zijn, als ik het niet zelf zou hoeven te verzorgen en daarna een avond zou volgen, die een eind de nacht in zou gaan. Maar het voederen op de rand van het bed is op meerdere manieren niet aan mij besteed. Het is voor mij geen moment om te koken. Niet als ik daar om een uur of acht/ negen pas mee kan beginnen en al helemaal niet, als ik dan voor mijn gevoel de dag heb afgesloten en als het meezit moe ben. Dan wil ik zitten, een glas erbij, genieten van de koeler wordende avond, beetje babbelen en/of aan de slag met de Pc. Desnoods wat naar de sterren staren maar niet mijn maag belasten. Ik voel meer voor een uitgebreide lunch, siësta en dan met de bezigheden de avond in tot ik er genoeg van heb, eventueel een hapje bij de drankjes en niet na koe en kippen zelf ook op stal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten